• ma
  21
  mei
  2018
  di
  22
  mei
  2018
  Heerlijckhyt van Elsmeren Geetbets, België

  Als alles verandering is, waar vinden we dan continuïteit?

  Deze achtste Open Space Retraite pikt na twee jaar de draad op van een waardevolle traditie. Twee dagen. Georganiseerd door vertrouwde namen en nieuwe partners. Met elke morgen een stimulerende gastspreker. Volgens de gekende Open Space-werkvorm maar op een nieuwe locatie. En voor alle deelnemers dat doel van altijd al: inspiratie, verdieping en verbreding bieden op het moment dat de zomer in de lucht hangt.
  Deze editie zet continuïteit tegenover verandering.

  KLIK HIER voor meer informatie

   

   

  Alles is ‘in flux’. Alles beweegt. Alles is in transitie in een tempo dat versnelt. Onze stelling? Niet die verandering is bijzonder. Wel de continuïteit; de bestendigheid.
  Continuïteit is immers de basis voor verandering. Ze schept context en mogelijkheid tot. Luister maar eens naar de ritmesectie in een band.
  De vragen waarop we tijdens deze Open Space Retraite samen antwoorden zoeken luiden daarom:

  • Hoe vind ik continuïteit (in mijzelf) en sluit ik aan bij het ritme van de tijd?
  • Hoe breng ik eenvoud aan in complexiteit?
  • Hoe kan ik - vanuit continuïteit (in mijzelf) - creatief zijn en mezelf leren te improviseren?

  Binnenkort krijg je bericht over het finale programma. De grote lijnen vind je nu al op www.hrjam.be/open-space.

  Noteer dus 21 en 22 juni in je agenda. Beter nog: bevestig meteen je deelname. Want de plaatsen zijn beperkt. Je kunt inschrijven voor één of voor twee dagen.

  Wie kiest voor twee dagen, krijgt voorrang. Er is mogelijkheid tot overnachten in De Heerlijckhyt van Elsmeren.

  Aanmelden

   

  De Open Space Retraite 2018 is een initiatief van:

  INKLAPPEN

 • do
  31
  mei
  2018
  16:00Het oude gemeentehuis van Cothen, Dorpsstraat 30a, Cothen

  Klanten zijn vaak het meest geholpen met maatwerk, maar voor de organisatie is het efficiënter om te werken volgens gestandaardiseerde processen. Je wil dat medewerkers zich strikt houden aan regels en procedures, maar ook dat ze lef en ondernemerschap tonen. Je wil snelheid maken in je verandertraject, maar ook alle stakeholders betrekken…

  Wij zien steeds vaker bestuurders, managers en adviseurs die dergelijke noten te kraken hebben. Ze hebben het gevoel dat ze een ‘eenduidige keuze’ moeten maken, want dat geeft duidelijkheid en houvast. Maar is dat wel nodig?

  KLIK HIER voor meer informatie

  Vergeet de gulden middenweg
  Het managen van polariteiten

  Wij gaan met elkaar op onderzoek. De centrale vraag daarbij is Hoe benutten we de kracht van tegenpolen? Hoe verzoenen we ogenschijnlijk tegengestelde doelen met elkaar?

  De bijeenkomst vullen we met elkaar in aan de hand van concrete cases. Roemer Visser (TIAS), zeer vertrouwd met polariteiten management helpt ons daarbij op weg.

  Details

  De proeverij wordt gehouden op donderdag 31 mei 2018 om 16.00 uur in het oude gemeentehuis van Cothen, Dorpsstraat 30a, Cothen.
  Rond 20.00 uur sluiten we af.
  De kosten zijn € 50,- ex btw.

  Vind je dit een interessant onderwerp? Kom dan naar de proeverij en praat mee. Proeverijen geven altijd nieuwe inzichten en verrassende resultaten.

  Dit wordt georganiseerd door
  Gemma van der Ploeg, Eric Spaans, Rolf Resink - KaapZ
  Wim Luteijn - de Transitie

  Aanmelden


  INKLAPPEN