Boek - Hoe richt je een zwerm? Een eenvoudige aanpak voor complexe vraagstukken

Je houdt je bezig met actuele vraagstukken waar veel partijen bij betrokken zijn met al hun, soms tegenstrijdige, belangen. Je ervaart dat top-down aansturen niet meer werkt. Maar je vindt een bottom-up benadering ook niet ideaal.
Het speelveld waarin je acteert verandert constant, gangbare aanpakken en modellen werken niet meer. Je bent in verwarring.
Dit boek laat zien hoe je complexe vraagstukken op een relatief eenvoudige manier aanpakt met behulp van modern leiderschap.
Klik HIER om direct te bestellen bij Managementboek.nl

Hoe richt je een zwerm - illustratie

Prof. dr. ir. Mathieu Weggeman, hoogleraar Organisatiekunde aan de TU/e:
‘Als je vertrouwt op de kennis, de loyaliteit en het zelfsturend vermogen van mensen en je brengt hen op een goede manier met elkaar in gesprek, dan ontstaan er de mooiste dingen. Dit boek laat op inspirerende en inzichtelijke manier zien hoe je die belangrijke participatieve processen structureert, conditioneert en faciliteert.’

Bert Blase, waarnemend burgemeester van Vlaardingen en initiatiefnemer van Code Oranje, de groep van bestuurders, politici en burgers die pleit voor een radicale verandering van de lokale democratie:
‘Toegankelijk en aansprekend laat dit boek zien wat er nodig is om in een complexe omgeving – als zwerm – vooruitgang te boeken. Met beschouwingen, inzichten en tips die herkenbaar zijn voor iedereen die met zijn zwerm vooruit wil komen en daarbij een nieuwe horizon voor ogen heeft.’

Anneke Bouma, bestuurder huisartsenzorggroep Synchroon:
‘Dit prachtige boek is aan te bevelen voor iedereen die te maken heeft met complexe vraagstukken, groot of klein, zoals we die nu steeds vaker in ons leven tegenkomen, en daarmee aan de slag wil.’

Dr. Wilfrid Opheij, bestuursadviseur bij Common Eye en onder meer auteur van Leren samenwerken tussen organisaties, managementboek van het jaar in 2013:
‘De beste procesbegeleiders gunnen ons een kijkje in hun keuken van visies, overtuigingen, ordeningen, drijfveren, methodes en aanpakken. Eenvoudig, complex en paradoxaal: gelegenheid, ruimte, leiderschap, zelforganisatie, werkateliers. C’est ça.’

Peter Terlouw MCM, Kwartiermaker Dienst Uitvoering Subsidies i.o., Ministerie van VWS:
Hoe richt je een zwerm’ is niet alleen een intrigerende titel, het boek bied naast verwondering over hoe schijnbaar eenvoudig complexiteit te benaderen valt, ook de vele concrete én echt toepasbare handvatten om de zwerm daadwerkelijk te richten.

de common ground verbeelden - illustratie uit het boek

Nu te koop

Het boek is te koop bij Managementboek.nl.
Klik hier om direct het boek te bestellen.

Boekillustratie - weg uit de loopgraven

Download hier de eerste twee hoofdstukken

Laat hier je gegevens achter en wij sturen je de eerste twee hoofdstukken van het boek.